Talviharjoittelu

10 tapaa parantaa peliäsi talvikuukausien aikana

Talvi on golfarin mahdollisuus valmistautua tulevaan kauteen. Suomessa menee kuukausia niin, ettei ulkona pääse pelamaan. Siksi talviharjoittelu ja sisähallit ovat oiva mahdollisuus säilyttää kosketus rakastamaamme lajiin ja kehittyä myös off seasonina. Tällä sivulla on muutamia vinkkejä, mitä talvitreeniin voi sisällyttää.

1. ARVIOI JA ANALYSOI MENNEEN KAUDEN PELIT

Talvikausi on hyvää aikaa käydä läpi menneen kesän pelit. Mitä opit harjoittelusi tehosta ja pelistäsi yleisesti? Mikä meni hyvin? Muistellessasi onnistuneimpia kierroksiasi, näet samalla mitä olisi syytä harjoitella lisää, jotta seuraava kausi olisi vielä kulunuttakin kautta loistokkaampi.  Mitkä olivat vahvuutesi ja heikkoutesi kauden aikana? Jotta saat  oikean ja rehellisen kuvan peleistäsi, tarkastele tilastojasi.  Piditkö seurantaa kuluneella kaudella? Numerot eivät valehtele ja tuovat esiin heikkoutesi. Suurin osa golfareista seuraa Gamebookista tai vastaavasta järjestelmästä pelattujen kierrosten tilastoja esimerkiksi lyöntimäärän ja etäisyyksien osalta. Kuinka monta lyöntiä paremmin tai huonommin pelasit eri kentillä suhteessa omaan tavoitetasoosi. Kun sinulla on nämä luvut tiedossa, tiedät mitkä  prioriteettisi tulisi olla talviharjoittelussa kun tähtäät ensi kauteen.

2. MÄÄRITÄ TAVOITTEET ENSI KAUDELLE

Mitä haluat saavuttaa ensi vuonna ajattelen peliäsi ja miten aiot saavuttaa nämä tavoitteet? Miksi tavoittelet näitä asioita? Motivaatio toimii sitä paremmin, mitä enemmän sitä ohjaavat sisäiset arvot. Ei niinkään ulkopuolisten henkilöiden antama arvostus.

Sen sijaan että asettaisit tulostavoitteita kuten esimerkiksi “haluan voitaa klubimestaruuden”  tai  “saavutan tietyn sijoituksen tietyssä kisassa”, aseta suoritustavoitteet. Suoritustavoite määrittää tavoiteluvut tietylle pelin osa-alueelle. Mitä aiot tehdä saavuttaaksesi suoritustavoitteesi?

Tällä tavoin tavoitteet ovat enemmän hallinnassasi eivätkä edellytä suorituksesi vertaamista muihin. Ajattele henkilöä ja pelaajaa, joksi haluat tulla ensi vuonna  ja henkisiä ominaisuuksia, joita haluaisit kehittää enemmän.

talviharjoittelu GoGolf Lounge

3. TREENAA GOLFARILLE SOPIVAN KUNTOSALIOHJELMAN AVULLA

Kuntosalilla treenaaminen auttaa niin golfissa kuin monissa muissakin lajeissa. Ensinnäkin golf on peli, jossa etäisyydet ovat paikoin pitkiä. Riittävä voima on tällöin välttämätön. Oikeanlainen golfarille tarkoitettu kuntosaliohjelma auttaa voiman hankkimisessa niin, että pystyt pelaamaan korkealla intensiteetillä lähipelin lisäksi voimaa vaativat osuudet. Toiseksi parempi yleiskunto laskee leposykettä ja parantaa paineensietokykyä.  Talviharjoittelun on hyvä sisältää vähintään kolme kuntosaliharjoitusta viikossa. Harjoituksissa on hyvä yhdistää voimatreeniä, cardiota ja kestävyyttä.

4. PARANNA KESKITTYMISKYKYÄSI TALVIHARJOITTELULLA

Tämän päivän nopeatempoisessa “tietoyhteiskunnassa” jossa mobiililaitteet hallitsevat ihmisten käyttäytymistä, tekemisen fokus katoaa helposti ja ärsykkeitä on paljon. Stressistä, joka saattaa vaikuttaa kykyymme keskittyä, rentoutua ja esimerkiksi nukkua kärsii moni. Ei ole sattumaa, että meditaatio ja sen kaltaiset mentaaliharjoitteet ovat yleistyneet ja ovat suosittuja varsinkin urheilijoiden keskuudessa.

Ota meditaatio osaksi talvitreeniäsi. Harjoittelemalla mielen hiljentämistä, voimme parantaa mielen kestävyyttä, vähentää stressiä ja parantaa paineensietokykyä. Niin golfkentällä kuin elämässä yleisesti.

 

gogolf lounge espoo kera

5. TALVIHARJOITTELE TEHOKKAAMMIN

Suomessa on melko pitkä talvikausi, jolloin kentät ovat kiinni ja  emme pääse pelaamaan kotimaassa. Tällä hetkellä vallitsevan koronapandemian vuoksi, ulkomailla pelaaminenkaan ei juuri tule kysymykseen. Sisähallit, lyöntipakat ja simulaattorit ovat hyviä vaihtoehtoja talviharjoitteluun. Tästä syystä GoGolf halusi panostaa mahdollisuuteen treenata parhaissa olosuhteissa kotimaassa ja avasimme marraskuussa 2020 GoGolf Loungen Espoon Keraan. Upeaan golfhalliin ovat tervetulleita kaikki, ikään, tasoon tai seurajäsenyyteen katsomatta. Osta nyt talvitreenit GoGolf Loungessa. Viihtyisä, tyylikäs, turvallinen ja ennen kaikkea golfloverin ykkösvalinta treeneihin talvella.